maandag, 8. mei 2006 - 11:54

Afpersing met vuurwapen

Zwolle

Zondagavond rond 23.20 uur moest een 32-jarige vrouw uit Zwolle, onder afdreiging door een man met een wapen, geld pinnen uit een geldautomaat bij de Rabobank aan de Bachlaan. De vrouw fietste over de Corellistraat toen een man op een fiets haar achterop kwam. Hij dwong haar te stoppen en kwam daarbij met haar fiets ten val. Hierop eiste de man geld van het slachtoffer.

Toen het de dader duidelijk werd dat zij geen geld bij zich had, werd zij gedwongen om geld te pinnen. Onder bedreiging van een wapen moest zij via de Porporastraat en de Beethovenlaan voor hem uitfietsen naar een bank aan de Bachlaan.

Mede door de dreiging die uitging van de man en het vuurwapen, gaf zij het daarop het gepinde geld aan de man. Deze fietste daarna weg in de richting van de Middenweg.

De overvaller is een donkergetinte 1.70 meter lange man van ongeveer 25-30 jaar. Hij droeg een donkere baseballpet en een donkerkleurig glimmend kort jack. Hij sprak Nederlands met een Antilliaans accent.
De politie stelt een nader onderzoek in.

Mogelijk dat er mensen zijn die iets van deze afpersing hebben gezien of het signalement herkennen. Aan hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Mocht u zelfs de vermoedelijke dader kennen, dan kunt u ook bellen met Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):