donderdag, 7. december 2006 - 10:37

Afsluiting project Nolimp De Leijen

Rottevalle

Aanstaande vrijdag worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rottevalle de namen van de drie nieuwe betreedbare eilandjes in het meer De Leijen bekend gemaakt.

Diverse mensen reageerden op de door Recreatieschap De Marrekrite uitgeschreven prijsvraag. De prijswinnaars ontvangen hun prijs uit handen van gedeputeerde Bijman. De bijeenkomst betekent ook de afsluiting van het NOLIMP project De Leijen, bedoeld om de waterkwaliteit van het meer te verbeteren.

De afgelopen periode zijn enkele historische vaarwegen uitgebaggerd, 11 nieuwe eilandjes aangelegd, is er een visstandbeheerproject uitgevoerd en is een prachtig wetland gecreëerd aan de Noordwestzijde van het meer. Drie van de eilandjes zijn voor de watersporter toegankelijk gemaakt door plaatsing van aanlegplaatsen. De Marrekrite, beheerder van de eilandjes, heeft in juli 2006 een prijsvraag uitgeschreven met als titel: ‘Wie bedenkt de mooiste namen voor de drie eilandjes!’

Vrijdag 8 december wordt de winnaar van deze prijsvraag wordt dan bekend gemaakt. Tegelijkertijd wordt op een feestelijke manier het NOLIMP project De Leijen afgesloten. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn:

Wanneer: vrijdag 8 december van 13.45 - 15.45 uur
Waar: Paviljoen De Leijen, Bildreed 3, 9221 SJ Rottevalle
Provincie:
Tag(s):