zondag, 20. augustus 2006 - 15:11

Afvalbranden zorgen voor overlast

Zowel in Rouveen als in Staphorst en Dalfsen is de politie opgetreden tegen personen die zonder vergunning afval aan het verbranden waren. Een afvalbrand in Staphorst veroorzaakte zelfs verkeershinder op de A28.

Op vrijdagavond kreeg de politie een melding van een brand aan de Gorterlaan in Rouveen. Aan het einde van de Bisschopsweg/Gorterlaan werden twee grote branden waargenomen. Een groep van enkele tientallen mensen was bij de vuren aanwezig. Een grote stapel snoeihout was in de brand gestoken. Ook een bult afval met banden, matrassen, stoelen en oud ijzer stond in de brand.

Een 16-jarige jongeman uit Rouveen verklaarde dat het weiland waarop de branden waren aangestoken, van zijn opa was. De vuren werden uitgemaakt en de verantwoordelijke voor het terrein/vuur kan een milieuverbaal tegemoet zien.

Op vrijdagmiddag werden op de A28 ter hoogte van Staphorst witte flarden rook gesignaleerd ter hoogte van de afslag Staphorst. De rook bleek afkomstig van een afvalbult bestaande uit afvalhout, snoeiafval en oud riet op een weiland aan de Schuthekkeweg. Niemand hield toezicht op het vuur. Tegen de eigenaar van het weiland zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het verbranden van afval zonder vergunning. De brandweer heeft de brand geblust.

Aan de Kortersweg in Dalfsen was op vrijdagavond een 37-jarige man uit die plaats een autostoel aan het verbranden. Ook hij kreeg een proces-verbaal aangezegd voor het illegaal verbranden van afval.
Provincie:
Tag(s):