donderdag, 14. september 2006 - 19:38

Agent blijkt acteur

Woensdagmiddag is op de Hoofdweg een 45-jarige man uit Blijham als ‘nepagent’ ontmanteld. Een motoragent zag de verdachte in uniform relaxed op de motorkap van zijn personenauto zitten. De politieman kreeg achterdocht, omdat de man nog het oude blauwe overhemd droeg, bovendien kende de diender ‘zijn collega’ niet.

Tijdens de controle kwam al snel naar voren dat de Blijhammer geen echte agent was maar een rol speelde voor een bepaald arrangement. De man stond daar te wachten op een bus, waarin de deelnemrs aan het arrangement zouden zitten.

Het te verwachten gezelschap zou eerst een kroeg in Wedde bezoeken. De buschauffeur moest volgens het scenario aan de borrel, waarna de agent de buschauffeur controleert en betrapt op het gebruik van alcohol. Het gezelschap moest daarna met de rondvaartboot verder.
Om het arrangement van het reisgezelschap niet in de war te schoppen, mocht de verdachte onder supervisie van de motoragent zijn rol spelen.

De man werd na zijn acteerprestaties meegenomen naar het politiebureau, waar ook de eigenaar van het uniform, een 39-jarige man uit Blijham werd ontboden. Zij deden afstand van het uniform, dat enkele jaren eerder op de zwarte markt in Beverwijk was gekocht. Beide mannen mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie houdt het in dit geval bij een waarschuwing.
Provincie:
Tag(s):