dinsdag, 18. juli 2006 - 13:58

Agent met auto meegesleurd; dader aangehouden

Rijssen

Een 46 jarige automobilist uit Rijssen heeft maandagavond om ongeveer 21.15 uur geprobeerd een politieman omver te rijden.
De politieman, een 28 jarige hoofdagent, stond maandagavond in ME tenue gekleed bij een afzetting op de rotonde Morsweg – Nijverdalseweg in Rijssen. Deze afzetting was daar aangebracht in verband met de grote brand die eerder op de dag in dat gebied had gewoed en waarbij asbest was vrijgekomen.

Wegens mogelijk gevaar voor de volksgezondheid, was besloten om een deel van het industrieterrein af te zetten. Dit werd gedaan door middel van dranghekken en op cruciale punten met politiemensen die in ME kleding waren gekleed. De 46 jarige bestuurder wilde zich niet aan de afzetting houden, maar via een tijdelijke opening in het hek verder rijden. Het hek was daar even aan de kant gezet om een auto met dranghekken door te laten.

In eerste instantie voldeed de bestuurder wel aan het stopteken dat hem was gegeven. Toen de politieman met de bestuurder door het geopende portierraam stond te praten gaf de man plotseling vol gas en werd de hoofdagent enkele tientallen meters meegesleurd. Hij moest zich aan de auto vasthouden omdat het risico te groot was dat, wanneer hij los zou laten, hij onder het achterwiel van de auto terecht zou komen. Op een gegeven moment wist de agent aan de kant springen.

Naar aanleiding van het kenteken kon de verdachte even later bij zijn woning in Rijssen worden aangehouden. Hij is daarop overgebracht naar het bureau in Almelo waar hij is opgesloten. In de loop van de avond is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Hem wordt poging tot doodslag dan wel zware mishandeling ten laste gelegd. De auto waar de man mee reed is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):