donderdag, 16. maart 2006 - 11:17

Agent schiet raak na knock-out collega

Wouterswoude

Een agent heeft donderdag om 3.00 uur aan de Voorweg in Wouterswoude gericht geschoten op 4 verdachten, nadat zijn collega knock-out werd geslagen. De agent heeft één van de verdachten aan zijn hoofd geraakt en een ander in zijn schouder.

De agenten wilden een routinecontrole op auto met de vier inzittenden uitvoeren. Na het geven van het stopteken stapt een inzittende van de te controleren auto uit en slaat vrijwel onmiddellijk de agent knock-out. De andere agent wordt dan door alle vier inzittenden ernstig bedreigd.

Deze trekt daarop zijn pistool en schiet enkele malen. Waarop het viertal er vandoor gaat. Twee van de vier worden later in Jistrum aangehouden. De een heeft een schampschot aan zijn hoofd, de ander is geraakt in zijn schouder.

De eerste verdachte is behandeld door ambulancepersoneel en daarna naar het bureau gebracht. De tweede verdachte is behandeld in het ziekenhuis te Leeuwarden en eveneens naar het bureau overgebracht. De gewonde agent heeft verwondingen aan het gezicht en een lichte hersenschudding. De Rijksrecherche heeft met ondersteuning van het Bureau Interne Veiligheid van politie Fryslân een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):