vrijdag, 24. maart 2006 - 10:55

Agent trekt pistool na poging tot doodslag

Hoogeveen

Een 34-jarige inwoner van Almelo is donderdag 23 maart om 20.15 u. op de rijksweg A28 in Hoogeveen met een gestolen auto ingereden op een medewerker van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten. De man is samen met zijn 32-jarige passagiere aangehouden en ingesloten in het politiebureau van Hoogeveen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor poging tot doodslag, weigeren van de ademanalyse, rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid en diefstal van een personenauto. Hij stond bekend als veelpleger met 92 antecedenten.

Twee medewerkers van de Verkeerspolitie, unit Assen, zagen de man slingerend rijden op de A28. Bij navraag bleek dat het voertuig waarin hij reed, als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder negeerde diverse stoptekens en reed zich in Echten klem tussen een landbouwvoertuig en een stilstaande personenauto.

De agenten zetten hun auto zodanig naast de auto van de man dat hij niet meer weg kon rijden. De agenten stapten uit om de verdachte aan te houden. Het lukte de man toch om weg te rijden en reed daarbij in op één van de agenten. De andere agent was weer in de surveillanceauto gestapt en reed de auto van de verdachte aan. Hij voorkwam hiermee dat zijn collega werd aangereden. Deze had uit voorzorg zijn pistool getrokken, maar hoefde dit door de actie van zijn collega, niet te gebruiken. Beide verdachten konden worden aangehouden omdat de auto nu echt klem stond tussen de geparkeerde voertuigen.

In samenwerking met de Regiopolitie Drenthe zijn de verdachten overgebracht naar het bureau in Hoogeveen. Beiden zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):