zondag, 19. maart 2006 - 14:39

Agente incasseert vuistslag

Maastricht

Een 17-jarige Maastrichtenaar is zondagochtend aangehouden nadat hij twee politieagenten had mishandeld. Een agente kreeg onder andere een vuistslag in haar gezicht, zo meldt de politie.

De jongen maakte deel uit van een groep van 15 jongeren die rond 02.00 uur op de Kleine Gracht met flessen water aan het gooien waren. Een jongen uit de groep stond tegen een voordeur van een woning aan te trappen toen de politie de groep wilde aanspreken op hun baldadig gedrag.

De 17-jarige Maastrichtenaar probeerde te voorkomen dat de jongen uit de groep werd aangehouden. Hij deed dit door een agente een vuistslag in haar gezicht en op haar achterhoofd te geven en deelde vervolgens ook een klap uit naar een agent die haar te hulp schoot. Daarbij probeerde hij de agent ook nog de keel dicht te knijpen. Dankzij ijlings opgetrommelde assistentie kon worden voorkomen dat de hele groep zich tegen de politie keerde.

De Maastrichtenaar is ingesloten. Later in de nacht werd ook nog zijn 18-jarige vriendin aangehouden, omdat ze probeerde te voorkomen dat de jongen werd afgevoerd.

De mishandelde agenten hielden lichte verwondingen aan het incident over. Zij hebben aangifte van mishandeling gedaan.
Provincie:
Tag(s):