dinsdag, 31. oktober 2006 - 10:01

Agenten aangevallen na afloop najaarsmarkt

Gorredijk

Maandag zijn in het centrum van Gorredijk zeven mannen aangehouden naar aanleiding van ongeregeldheden na afloop van de najaarsmarkt. Deze mannen worden verdacht van mishandeling van onder andere een politie agent, het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging.

Na afloop van de najaarsmarkt ontstond er omstreeks 18.00 uur door nog onbekende oorzaak een vechtpartij in de Hoofdstraat, waarbij diverse mensen met elkaar op de vuist gingen.

Een 21-Jarige inwoner van Gorredijk sloeg hierbij een man neer. Het slachtoffer liep hierdoor hoofdletsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie besloot om de 21-Jarige man aan te houden. Een 31-Jarige inwoner van Gorredijk probeerde dit te verhinderen en sloeg een agent op zijn achterhoofd. Ook hij werd aangehouden, maar dit gebeurde niet zonder slag of stoot.

Tijdens de twee aanhoudingen groeide het aantal omstanders en de politie had dan ook moeite om de menigte op afstand te houden. Door de inzet van agenten uit andere delen van Friesland keerde de rust uiteindelijk terug.

Later op de avond ontstonden er nog enkele vechtpartijen. Hierbij werden vier mannen in de leeftijd van 19 tot 31 jaar uit Gorredijk en een 32-Jarige inwoner van Jubbega aangehouden voor mishandeling.
Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):