dinsdag, 25. april 2006 - 7:09

Agenten gewond bij rellen na NAC Breda-Top Oss

Breda

Na het play-off duel NAC Breda-TOP Oss (2-2) zijn maandagavond voor het stadion aan de Stadionstraat en de Lunetstraat rellen uitgebroken. Ruim 100 aanhangers van de Bredase ploeg keerden zich na de wedstrijd tegen de politie. Daarbij werd met stenen, dranghekken en verkeersmeubilair naar de mobiele eenheid gegooid. Vijf politiemensen en een onbekend aantal relschoppers raakten gewond. De politie hield 21 verdachten aan.

De politie zette ruim 100 personeelsleden in, waaronder een peloton ME, om de beladen wedstrijd te begeleiden. Voorts een Arrestatie Eenheid, geüniformeerde agenten en beredenen van het KLPD. De politie voerde met de mobiele eenheid en de politie te paard charges uit om de relschoppers te verdrijven. Daarbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok. Bij deze charge vielen onder de relschoppers een onbekend aantal gewonden. Rond 22:45 uur waren de gewelddadige supporters bij het stadion verdreven en was de situatie onder controle.

De politie hield 21 personen aan, die naar het politiebureau zijn overgebracht en ingesloten. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en/of poging tot doodslag. Vijf politiemedewerkers raakten gewond. Vier van hen liepen kneuzingen op en één agent moest gehecht worden aan een hoofdwond. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Op het parkeerterrein voor het NAC-stadion zijn tientallen auto’s door stenen vernield. Hoeveel auto’s er zijn beschadigd en de omvang van de schade is op dit moment niet bekend.

Burgemeester P. van der Velden:�Dit gedrag van een relatief kleine groep gewelddadige supporters vind ik onacceptabel. Het is betreurenswaardig dat deze groep het verpest voor een grote groep burgers die met goede bedoelingen naar een wedstrijd komen. Ondanks de tegenvallende resultaten hebben er zich dit seizoen geen ernstige ongeregeldheden voorgedaan. In de driehoek hebben wij de afgelopen dagen goede afspraken gemaakt over de gezamenlijke aanpak bij deze wedstrijd."
Provincie:
Tag(s):