maandag, 4. december 2006 - 21:16

Agenten overmeesteren agressieve man op het AZC

Almelo

Zondagavond rond 22.00 uur werd met spoed de komst van de politie verzocht op het terrein van het Asielzoekerscentrum in Almelo. Daar zou tijdens een ruzie een zeer agressieve man met messen lopen te zwaaien. Ook zou hij de bewoners en de beveiligingsmedewerkers met de dood bedreigen.

Ter plaatse troffen politiemensen een 20-jarige bewoner uit Guinee buiten het gebouw aan. Zij zagen dat de man twee grote messen in zijn handen hield, waarmee hij dreigend op de agenten afliep.

De man werd gesommeerd de messen te laten vallen waaraan hij niet voldeed. Hij schreeuwde dat hij de agenten en de aanwezige politiehond zou doodsteken. Een agent was genoodzaakt zijn dienstpistool te trekken en richtte deze op de benen van de man. Hij luisterde niet en kwam steeds dichterbij. Andere toegesnelde agenten probeerden de man te stoppen door pepperspray te gebruiken. Hierop liet de man de vleesmessen vallen en kon hij door een politiehond worden overmeesterd.

De verdachte werd aangehouden en in de boeien geslagen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten. De twee beveiligingsmedewerkers hebben tegen de verdachte aangifte van bedreiging met de dood gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):