dinsdag, 28. maart 2006 - 12:54

Agressieve achtervolging in het verkeer

Nijmegen

Een 22-jarige Nijmeegse stond maandag aan het begin van de avond te wachten voor het rode verkeerslicht op de kruising Nieuwe Stadsweg met de Ypenbroekweg. Ze rommelde wat in haar auto en had niet in de gaten dat het licht op groen sprong. De bestuurder die achter haar stond maakte haar daarop attent door te claxonneren.

De vrouw maande tot rust, maar het claxonneren zou doorgegaan zijn. Toen stak zij haar middelvinger op en om de bestuurder achter haar te ergeren trok zij vervolgens heel langzaam op en sloeg rechtsaf de Ypenbroekweg op. De claxonnerende bestuurder met zijn passagier reed haar achterna. Zij staken beiden nadrukkelijk hun middelvinger omhoog tegen de vrouw.

Toen beide voertuigen naast elkaar reden botsten zij opzettelijk tegen elkaar aan. Op de kruising Ypenbroekweg met de Neerbosscheweg stopte de claxonnerende bestuurder en stapte zijn passagier uit en schreeuwde naar de 22-jarige Nijmeegse die kans zag rechtsaf te slaan om de Neerbossche-weg op te rijden. Ondertussen belde zij de politie.

Op de Neerbosscheweg kwam een andere personenauto voor haar rijden die haar op een gegeven moment het doorrijden belette door voor haar te stoppen. De bestuurder van die auto, naar naderhand bleek een 19-jarige Nijmegenaar, was druk met zijn mobiele telefoon. Vervolgens zag zij dat de claxonnerende bestuurder er ook weer aankwam en begreep zij dat de bestuurders van die beide auto’s contact met elkaar hadden.

De Nijmeegse zag vervolgens kans om de gestopte auto heen te rijden en de Rosa de Limastraat in te rijden en via het fietspad reed zij vervolgens de Dennenstraat in. Daar werd zij door de bestuurder van de tweede auto ingehaald en haar vervolgens belette om verder te rijden door te stoppen.

De claxonnerende bestuurder kwam achter haar auto staan. De bestuurder van de auto achter haar stapte uit en kwam met zijn hoofd door het omlaag gedraaide portierraam van haar auto en begon tegen haar te schreeuwen terwijl zij de politie aan de telefoon had. De passagier van die auto schopte enkele keren tegen de zijkant van haar auto.

Opnieuw zag de Nijmeegse kans over het trottoir weg te rijden om tenslotte op de Tussenweg de politie te ontmoeten. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in. Op de Dennenstraat werden de beide auto’s door de politie aangetroffen. Ook de beide bestuurders waren erbij. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De Nijmeegse heeft aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):