vrijdag, 29. september 2006 - 18:07

Agressieve man rijdt in op fietsers

Enschede

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.50 uur meldde zich bij surveillerende agenten in de binnenstad een 23-jarige Enschedeër met een bebloed gezicht. Hij vertelde dat hij zojuist, zonder enige aanleiding, door een man in zijn gezicht was geslagen, terwijl hij rustig stond te eten. De 23-jarige wees daarbij de dader, die in de omgeving was blijven staan, aan. Onmiddellijk ging deze persoon er vandoor.

Kort daarop kregen de agenten een melding van een vechtpartij nabij het Stadskantoor op de Hengelosestraat, waarbij een zestal personen betrokken zouden zijn. De politie trof daar meerdere fietsen en fietsonderdelen op straat aan. Daarnaast stond midden op de rijbaan een auto. De eigenaar van de auto, een 34-jarige Enschedeër, stond ernaast en schreeuwde tegen een groep jongeren, die op het trottoir bij het Stadskantoor stonden.

Een persoon uit de groep, een 21-jarige Enschedeër, vertelde de agenten dat hij zojuist door de 34-jarige automobilist was aangereden. De groep had met hun fietsen voor een deel op de rijbaan gestaan, toen de automobilist aan kwam rijden. Daarop had de automobilist de 21-jarige aangereden.
De automobilist was daarna uit zijn voertuig gestapt en had onmiddellijk op de jongeren in geslagen.

De politie hield de automobilist, een 34-jarige Enschedeër aan wegens poging tot doodslag, mishandeling en bedreiging. Deze man bleek dezelfde persoon te zijn, die kort daarvoor ook de 23-jarige in de binnenstad had geslagen.
De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding en bedreigde de agenten meerdere keren met de dood. Het lukte de agenten uiteindelijk om de verdachte naar het bureau te brengen. Daar is de man ingesloten voor nader verhoor.

Meerdere personen zullen nog aangifte doen van mishandeling. Waaronder een 27-jarige Enschedese taxichauffeur, die eveneens door genoemde verdachte met de dood was bedreigd.
Provincie:
Tag(s):