woensdag, 17. mei 2006 - 10:09

AID neemt 15.000 bloembollen in beslag

Lisse

In de omgeving van Lisse heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de afgelopen dagen de kwaliteit van bloembollen gecontroleerd. Bij zes handelaren die bloembollen langs de weg verkopen zijn in totaal 15.000 bollen in beslag genomen. De bloembollen voldoen niet aan de voorgeschreven kwaliteitseisen en worden vernietigd.

De zes verkopers hebben een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie geaccepteerd. Ook de leverancier van de bloembollen is door de controleurs van de AID benaderd. Die erkende dat een groot deel van de bloembollen van slechte kwaliteit zijn. Hij heeft toegezegd deze uit de handel te nemen. De komende tijd houdt de AID in het gebied rondom Lisse verscherpt toezicht op de verkoop van bloembollen.

De AID controleert regelmatig de kwaliteit van bloembollen. Half mei 2005 werden bij zes kramen op de Amsterdamse bloemmarkt tachtigduizend bloembollen in beslag genomen omdat deze beschimmeld en verdroogd waren. Een aantal van deze verkopers mocht enkele maanden geen bloembollen verkopen.
Provincie:
Tag(s):