woensdag, 1. maart 2006 - 20:14

AID stuit op illegale slachting

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft maandag bij een slachthuis in Noord-Holland overtredingen geconstateerd. De overtredingen kwamen aan het licht tijdens een periodieke controle van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

In de koelcellen van het bedrijf werden tientallen geslachte schapen aangetroffen die voorafgaand aan de slachting niet waren gekeurd. Na deze constatering werd de AID ingeschakeld voor nader onderzoek.

Volgens de Regeling Vleeskeuring moet de VWA dieren levend keuren voordat deze worden geslacht. Uit het onderzoek van de AID bleek dat er 53 schapen levend waren gekeurd, terwijl er in de koelcellen 129 geslachte schapen werden aangetroffen. De eigenaar van de slachterij verklaarde dat hij de overige 76 schapen zelf van stempelmerken had voorzien. De ongekeurde schapen zijn ongeschikt verklaard voor menselijke consumptie en zijn afgevoerd naar een destructiebedrijf. De AID heeft tegen de eigenaar van het slachthuis proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):