maandag, 25. september 2006 - 13:08

Airborne 2006

Airborn 2006 vond plaats op 22, 23 en 24 september op vliegveld Stadtlohn in Duitsland. Er was een beurs met nieuwe en gebruikte toestellen en de nieuwste technieken in de luchtvaart - van zweefvliegtuigen, tot straalvliegtuigen tot ultralights, een ruimte met flight­simulatoren en er werden parachutesprongen uitgevoerd.

De Duitse en de Nedelandse luchtmacht waren present met hun materiaal. Een samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politie was op de beurs ook aanwezig, ze presenteerden hun wervingscapagne.

De Brandweer Winterswijk was net als de Achterhoekse Politie aanwezig ter ondersteuning aanwezig op open dagen.
Men verwachtte veel Nederlandse bezoekers en in het kader van de internationale samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politie stond er een gezamenlijke politiestand.

Op vrijdag, zaterdag en zondag (22, 23 en 24 september 2006) was er op het vliegveld van Stadtlohn, vlakbij het in Duitsland gelegen Vreden open dagen met een vliegshow op zondag. Er waren meerdere stands van allerlei instellingen en bedrijven die iets met de vliegerij te maken hebben.

Op vrijdag waren de scholen voor het voortgezet onderwijs uit het grensgebied van Duitsland, maar ook van Nederland uitgenodigd om kennis te maken met vooral technische opleidingsmogelijkheden e.d.

Ook de Nederlandse politie bemande samen met de Duitse politie een stand. Collega's van het team Winterswijk en het bureau werving namen hieraan deel. Op die dagen was er een wervingswagen van de politie Nord Rhein Westfalen aanwezig.

Zondag 24 september was de laatste dag van Airborn 2006 op vliegveld Stadtlohn in Duitsland. Er was veel publiek op afgekomen om te kunnen genieten van de diverse shows die er gegeven werden. Zelfs een wedstrijd tussen een racemotor en een vliegtuig werd vertoond aan het publiek. Er waren zondagmiddag verschillende demonstraties met diverse toestellen uit de huidige luchtvaart en het verleden, zweefvliegtuigen, straalvliegtuigen tot en met de lichtste ultralights. Tevens werden er diverse parachutesprongen uitgevoerd.

De organisatie kijkt terug op een zeer gelaagd evenement.
Provincie:
Tag(s):