donderdag, 9. februari 2006 - 17:49

Airport Weeze verwerkt miljoenste passagier Ryan Air

Nog geen drie jaar nadat de eerste vlucht van Ryan Air vertok vanaf het Duitse vliegveld Weeze net over de grens bij Bergen, mag de Ierse prijsvechter al de miljoenste passagier verwelkomen. Op het Duitse vliegveld werd deze mijlpaal vandaag bereikt. Ryan Air opende het vliegveld op de voormalige Engelse luchtmachtbasis officieel op 1 mei 2003 met de lijnverbinding Weeze – London Stansted.

De directie van de Ierse low-cost carrier laat verder weten tevreden te zijn over het Duitse vliegveld en niet van plan te zijn te vertrekken naar aanleiding van een mogelijk nadelige uitspraak van de Duitse rechter. Momenteel vliegt Ryan Air op zes Europese steden vanaf het vliegveld in de grensstreek.

Verder kondigt de Ierse luchtvaartmaatschappij nog meer gemak aan voor haar passagiers. Vanaf 16 maart is het voor passagiers, die ingezetenen zijn van de EU en alleen met handbagage reizen, mogelijk om online in te checken. Deze passagiers hoeven zich op het vliegveld niet meer bij de incheckbalie te melden, maar kunnen meteen doorlopen naar de gate.
Provincie:
Tag(s):