vrijdag, 14. april 2006 - 19:39

Ajacieden vragen om steun aan Blind

De spelersgroep van Ajax heeft zijn steun in trainer Danny Blind uitgesproken. De spelers denken niet dat de slechte resultaten van de club helemaal aan het functioneren van de oefenmeester zijn toe te schrijven.

"Je mag de trainer pas volgend seizoen beoordelen", aldus Hedwiges Maduro. "Dan kan hij pas onder normale omstandigheden met een nieuwe ploeg werken. Dat was in de huidige situatie met aflopende contracten en veel geblesseerde spelers niet het geval. Onze prestaties liggen niet aan de trainer. Dat mag het bestuur best wel eens openlijk zeggen." Topschutter Klaas-Jan Huntelaar benadrukte dat de speculaties over Blind alleen maar voor onrust zorgen.

Technisch directeur Martin van Geel is op de hoogte van de wens van de selectie. "Ik leg zo'n verzoek niet zo maar naar me neer. Maar het heeft geen nut om te reageren. Alle reacties leiden namelijk tot onrust. Als ik nu bijvoorbeeld roep dat Blind onze coach blijft, dan wordt iedereen ook wantrouwig. Want als een club als Ajax zoiets roept, dan zal er wel iets aan de hand zijn. Daarom reageren we sowieso niet op speculaties over de toekomst van de trainer." Blind staat tot medio 2007 onder contract bij de Amsterdamse club.
Categorie:
Tag(s):