donderdag, 2. november 2006 - 23:14

Ajax begint sterk in groep F

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA-Cup gewonnen. In de Amsterdam Arena werd Austria Wien met 3-0 verslagen. Klaas-Jan Huntelaar (2) en invaller Edgar Manucharyan waren goed voor de treffers.

Hoewel de Ajacieden, met name in de eerste helft, een veldoverwicht hadden, mochten ze van geluk spreken dat het met een voorsprong de rust in ging. In de 43e minuut werd een goal van Stepan Vachousek terecht afgekeurd wegens buitenspel en eerder al was er voor de Oostenrijkers een één op één situatie in de openingsfase. In de tweede helft was Austria Wien wederom twee keer gevaarlijk, maar tot een eretreffer kwamen de bezoekers niet.

Op 23 november speelt Ajax zijn tweede wedstrijd tegen Sparta Praag in Tsjechië.