dinsdag, 18. juli 2006 - 22:51

Ajax blameert zich bij Spakenburg

Ajax heeft weinig plezier beleeft aan het oefenpotje met Spakenburg. De Amsterdammers verloren vanavond namelijk beschamend met 3-2 van de Hoofdklasser. Bij rust keek de ploeg van trainer Henk ten Cate al tegen een 2-0 achterstand aan.

Na de thee deed De Mul iets terug, maar toen Spakenbug vlak voor tijd de marge weer verdubbelde, was de nederlaag onafwendbaar. Daar kon ook een goal van Schilder in blessuretijd niets meer aan veranderen.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat een Nederlandse topclub onderuit gaat tegen een amateurvereniging. Feyenoord verloor vorige week nog met 1-0 van Katwijk.

Tegen RKSV uit Halsteren ging het de Rotterdammers vanavond beter af, 1-8 winst. Vooral Nicky Hofs toonde zich productief met vier treffers. Sebastián Pardo, Benjamin De Ceulaer, Ali Boussaboun en Mohammed Abubakari scoorden de overige treffers. Pascal Bosschaart maakte als invaller zijn eerste speelminuten van de voorbereiding.