donderdag, 4. mei 2006 - 18:11

Ajax heeft thuisvoordeel in bekerfinale

PSV en Ajax staan zondag 7 mei tegenover elkaar in de finale van de Gatorade Cup. Voor beide clubs is er veel aan gelegen het seizoen op een waardige manier af te sluiten. De Amsterdammers kunnen het seizoen nog enige glans geven en PSV kan voor de tweede maal op rij de dubbel veroveren. De ploeg van trainer Danny Blind heeft het thuisvoordeel en zal in het thuistenue spelen.

Ajax zal in de twintigste bekerfinale die het speelt (15x winst) aantreden met dezelfde selectie als afgelopen woensdag tegen FC Groningen. Trainer Danny Blind hield nog een slag om de arm over de terugkeer van Hedwiges Maduro. Nourdin Boukhari, die woensdag rood kreeg, is nog een twijfelgeval. Bij een eventuele schorsing, die ook geldt voor bekervoetbal, gaat de Amsterdamse club in beroep. De definitieve uitspraak zal dan nog voor de finaledag volgen. Bij PSV, dat de vijftiende finale ingaat (8x winst), is alleen het meespelen van Arouna Koné nog onzeker. De Ivoriaan keerde vandaag voor het eerst weer terug op het trainingsveld na een blessure.

De finale zal worden bijgewoond door 30.000 liefhebbers; waarvan 10.000 van Ajax en 7.000 van PSV. Beide supporterskampen hadden de mogelijkheid om ieder 15.000 kaarten te kopen. De aanwezige toeschouwers zullen de winnaars het podium zien beklimmen in een groene badjas. Bondscoach Marco van Basten zal daarna de beker overhandigen aan de winnende aanvoerder.

PSV-coach Guus Hiddink liet zich tijdens de persconferentie kritisch uit over de nieuwe opzet van de competitie. De toekomstig bondscoach van Rusland ziet de bekerfinale in de toekomst liever vóór aanvang van de play-offs worden gespeeld. Mocht de kampioen de finale bereiken, zoals in het geval van PSV, dan heeft die ploeg weinig ritme door de lange pauze. Bovendien liep de Eindhovense club een lucratieve trip naar het buitenland mis.
Categorie:
Tag(s):