zaterdag, 11. februari 2006 - 9:28

Ajax-hooligans vallen ADO-supporters aan

Den Haag

Vrijdagavond heeft een groep van zo’n zeventig Ajax-hooligans het spelershonk van ADO-Den Haag aangevallen. Bij de vechtpartij is gebruik gemaakt van slag- en steekwapens en er zijn meerdere personen gewond geraakt. Eén van hen liep steekwonden op. De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Als gevolg van de vechtpartij heeft burgemeester Deetman laten weten dat de wedstrijd van aanstaande zondag tussen ADO Den Haag en Ajax zonder Ajax aanhang wordt gespeeld.

De Ajaxsupporters gooiende rond 23.00 uur een rookbom naar binnen bij het spelershome van ADO Den Haag in het Zuiderparkstadion. Op dat moment zaten daar acht ADO fans te kaarten. Hierop ontstond en massale vechtpartij. Toen de ME arriveerde waren de Ajax 'fans' echter al vertrokken.

Met fuiken op de A4 en A44 heeft de politie nog een tiental supporters, die tot de harde kern van Ajax behoren, kunnen aanhouden. De gewonden konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Aan het supportershome van ADO zijn aanzielijke vernielingen verricht.

Burgemeester Deetman heeft zaterdag laten weten dat er zondag een noodverordening van kracht zal zijn om de Ajax-aanhang die dag te weren.
Provincie:
Tag(s):