woensdag, 23. augustus 2006 - 22:31

Ajax laat zich verrassen door FC Kopenhagen

Ajax heeft zich een zeer slechte dienst bewezen door zich in de eigen ArenA te kijk te laten zetten door FC Kopenhagen. In de voorronde van de Champions League gebeurde wat niemand voor mogelijk achtte: Ajax verloor met 0-2.

Ajax begon in de sterkts denkbare opstelling. Jaap Stam en Thomas Vermaelen vormden het inmiddels vertrouwde verdedigingscentrum en op het middenveld kregen Wesley Sneijder, Gabri en Hedwiges Maduro de voorkeur. Ryan Babel mocht het weer gaan proberen als linksbuiten.

In de eerste helft was Ajax heer en meester. Het veldoverwicht en de vloeiende aanvallen resulteerden in kansen voor Babel (paal), Gabri (net over gekopt) en Stam (van de lijn gehaald). Het enige wat aan de superioriteit van de Amsterammers ontbrak was een doelpunt.

De tweede helft toonde het spiegelbeeld van Ajax. Een slappe Maduro en een omzetting bij de Denen (van 4-4-1 naar het vertrouwde 4-4-2) bezorgde Ajax handenvol werk. De ploeg van Ten Cate raakte het spoor zelfs zo bijster, dat Silberbauer in de 58ste minuut de 0-1 binnen kon koppen. Het drama was compleet toen de ongelukkige Vermaelen dertien minuten voor tijd de bal achter zijn eigen doelman Maarten Stekelenburg knalde: 0-2.

Zelfs na deze ontluisterende fase was Ajax dicht bij de aansluiting. Klaas-Jan Huntelaar raakte echter de lat. Ook de inbreng van Kenneth Perez en Markus Rosenberg haalde niets uit en FC Kopenhagen wist de voorsprong over de streep te trekken. Een debacle voor Ajax, een grote verrassing voor de Champions League
Categorie:
Tag(s):