donderdag, 13. april 2006 - 10:39

Ajax ontsnapt tegen Vitesse

Voor de tweede maal in korte tijd is Ajax door het oog van de naald gekropen. Waar het in de halve finale van de Gatorade Cup ontsnapte tegen Roda JC, kwam het vandaag goed weg tegen Vitesse.

Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd keken de Amsterdammers nog tegen een 0-1 achterstand aan. Het was Hersi die de score geopend had na ruim een uur spelen. Hij bekroonde een assist van De Mul, die de bal van Galasek op een presenteerblaadje aangeboden had gekregen.

Net als eerder tegen Roda was het echter opnieuw Huntelaar die de ploeg van de geplaagde trainer Danny Blind op het goede spoor zette. In de 89e minuut tekende de spits voor de 1-1.

De opluchting die na die treffer al voelbaar was in de ArenA, werd een minuut later nog eens vergroot door Charisteas. De Griek zette zijn hoofd tegen een vrije trap van Sneijder en liet keeper Wapenaar kansloos. Door die overwinning handhaven de Amsterdammers zich in de top vijf. Vitesse lijkt zich te moeten richten op play-offs voor de Intertoto.