maandag, 8. mei 2006 - 0:00

Ajax pakt beker in extra tijd

De zestiende bekerwinst in de historie van Ajax is een feit. In de eindstrijd van de Gatorade Cup klopten de Amsterdammers vanmiddag PSV. In de laatste seconden van de blessuretijd was het Klaas-Jan Huntelaar die de ploeg van Danny Blind naar de overwinning schoot.

De eerste helft was weinig hoogstaand. PSV liet Ajax het spel maken, maar meer dan een schotje van Wesley Sneijder leverde dat balbezit niet op. Pas na rust brandde het duel echt los. In de 48e minuut opende Huntelaar de score uit een hoekschop van de sterk spelende Sneijder. Voor PSV het sein om eindelijk ook aanvallend van zich te laten horen

De hernieuwde intenties van de Eindhovenaren hadden vrijwel direct succes. Nog geen vijf minuten na de openingstreffer lag de gelijkmaker er al in. Lamey volleyde een afgeslagen bal prachtig binnen. Toen even later Tomas Galasek zijn tweede gele kaart incasseerde, leek Ajax rijp voor de sloop. De ploeg van trainer Guus Hiddink weigerde echter de genadeklap uit te delen, omdat Beasley en invaller Koné goede kansen om zeep hielpen.

Twintig minuten voor tijd kantelde het duel weer. Ditmaal was het Lamey die de tweede gele kaart van arbiter Vink ontving. Vanaf het moment dat het weer tien tegen tien op het veld werd, was Ajax de bovenliggende partij. Toch leidde dat wederom niet tot echte kansen. De wedstrijd leek dan ook op een verlenging af te koersen, totdat Huntelaar net als bij zijn eerste goal weer als een duveltje uit een doosje toesloeg en een voorzet van Boukhari verzilverde.
Categorie:
Tag(s):