donderdag, 21. september 2006 - 12:37

Ajax-reserves hebben voorlopig niets te zeggen

Dat Ajax zich woensdagavond ten koste van Jong RKC Waalwijk plaatste voor de volgende ronde in het bekertoernooi was geen verrassing. Maar de manier waarop haalde het bloed vanonder de nagels van Henk ten Cate.

"Dit is collectief falen, om je dood te schamen", zegt de trainer vanochtend in AD Sportwereld. "Ik heb me niet alleen in de openingfase zitten ergeren, maar negentig minuten lang."

De Amsterdammers speelden zonder een aantal basisspelers. De technische staf gaf enkele andere jongens de kans zich te bewijzen. Grygera, Ogararu, Maduro, Perez, Rosenberg en Lindenbergh kregen weer eens een basisplaats. Ten Cate was hard in zijn oordeel. ,,De spelers die normaal niet spelen, hebben na dit optreden niets meer te vertellen. Dus in dat opzicht zijn we toch nog wat opgeschoten. We gaan gepaste maatregelen nemen."

Ajax begon uiterst ongeconcentreerd en kwam binnen twee minuten op achterstand nadat Grygera hands had gemaakt in de 'zestien' en Kevin Vink de penalty achter invaller-doelman Gentenaar schoot. Vervolgens duurde het tot de 22e minuut voordat Rosenberg gelijk maakte. Daarna liep Ajax uit naar 2-5, dezelfde score als tegen IK Start vorige week. Maar net als toen was het in Waalwijk allerminst overtuigend wat de Amsterdammers lieten zien.
Categorie:
Tag(s):