zondag, 12. februari 2006 - 16:44

Ajax sterkste in Haags spektakelstuk

Ajax heeft de beladen wedstrijd tegen ADO Den Haag vanmiddag met 2-1 weten te winnen. Door de zege houdt de ploeg van Danny Blind zicht op de play-offs en nemen de zorgen voor Frans Adelaar met de week toe. De trainer van ADO leed alweer zijn achtste competitienederlaag op rij.

Ajax kwam tegen de verhouding in op voorsprong via Zdenek Grygera. De Tsjech reageerde alert op een vrije trap van Olaf Lindenbergh en kon binnentikken bij de tweede paal. Nauwelijks drie minuten later maakte Michael Mols - uitblinker in de eerste helft - de gelijkmaker na een inschattingsfout van Maarten Stekelenburg. De doelman stond te ver voor zijn doel en was kansloos op de harde schuiver van de Amsterdammer.

Diezelfde Mols werd na een klein uur gewisseld voor Paulus Roiha. Ajax, dat na rust beter uit de startblokken kwam, kreeg daardoor meer vat op het spel en leek het duel na de 2-1 van Klaas-Jan Huntelaar te gaan beslissen. De Haagse veerkracht diende zich al aan voor het befaamde Haags kwartiertje en het spel golfde op en neer met grote kansen voor beide ploegen. De beste kans was voor Paulus Roiha, hij leek het slotoffensief in blessuretijd te belonen met een gelijkmaker, maar strandde drie meter van het doel op Stekelenburg.