zondag, 5. november 2006 - 17:20

Ajax-tiental boekt geflatteerde zege op Heracles

Ajax heeft vanmiddag zijn zevende zege op rij behaald. De ploeg van trainer Henk ten Cate versloeg Heracles op het eigen kunstgras met 3-0. Kenneth Perez (2x) en Wesley Sneijder scoorden voor de koploper. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had Ajax een lastig middagje in Almelo. De Amsterdammers speelden zonder Jaap Stam. De aanvoerder stond op scherp en werd gespaard voor de wedstrijd tegen PSV.

Beide ploegen wisten voor de pauze niet te overtuigen. Dankzij een fraaie actie van basisspeler Kenneth Perez gingen de Amsterdammers met een licht overwicht naar de kleedkamer. Ajax kon na de hervatting niet het niveau halen dat men tegen Feyenoord en Heerenveen wel op de mat wist te leggen. De beste kansen ontstonden voor de thuisploeg, maar men stuitte keer op keer op doelman Maarten Stekelenburg. Na de zwaar bestrafte rode kaart van John Heitinga (harde tackle met twee benen naar voren) voerde Heracles de druk nog meer op. Ajax kwam goed weg toen Gabri een bal van de lijn haalde.

Ajax was in de tweede helft aanvankelijk amper gevaarlijk. De ploeg besliste de wedstrijd uiteindelijk tien minuten voor tijd middels een terecht toegekende strafschop. Ajax-huurling Emmanuel Boakye haalde Sneijder bij een van de spaarzame counters onderuit. Kenneth Perez stuurde doelman Pieckenhagen vervolgens naar de verkeerde hoek en gooide de wedstrijd op slot. Daarna kreeg Ajax nog meer kansen. Miste invaller Olaf Lindenbergh nog een uitstekende kopkans, Wesley Sneijder toonde zich tussen drie Heraclieden wel trefzeker. De voorzet van invaller Ogararu werd door de middenvelder fraai met de binnenkant van de voet ingeschoten.