donderdag, 14. december 2006 - 0:35

Ajax treft afvaller Champions League

Ajax is door een 0-3 overwinning bij Zulte-Waregem als tweede geëindigd in poule F van de UEFA Cup. Dit betekent dat de Amsterdammers in de volgende ronde een afvaller uit de Champions League zullen ontmoeten.

Ajax zat in Gent al na drie minuten in een zetel. Het schot van Wesley Sneijder werd nog gekeerd, maar de rebound was een koud kunstje voor Klaas-Jan Huntelaar. De spits leek de goal in buitenspelpositie te maken, maar dat mocht de Amsterdamse pret niet drukken.

In de 26ste minuut claimde Zulte-Waregem een strafschop, toen Mathijs over de knie ging bij Urby Emanuelson. De Kroatische scheidsrechter Trivkovic zag er niets in maar had wel een gele kaart over voor Van Nieuwenhuyze wegens protesteren.

Nog voor rust, nadat Huntelaar nog de lat raakte, kreeg Ajax een fikse klap te verwerken. Sneijder moest het veld verlaten met een naar het zich laat aanzien ernstige heupblessure.

In de tweede helft beslisten Kenneth Perez en Huntelaar het duel. De twee spitsen combineerden alsof het een lieve lust was en de Deen gunde zijn collega zijn tweede van de avond. Vrij voor de keeper kon The Hunt niet missen: 0-2.

Zeven minuten later deed Zulte-Waregem, dat zich al had geplaatst voor de volgende ronde, zichzelf de das om. Van Nieuwenhuyze pakte zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Dat Johnny Heitinga vervolgens nog vanaf 25 meter op prachtige wijze de 0-3 binnenschoot, zou men bijna vergeten, maar was toch zeker de moeite waard.

Zulte-Waregem is als derde geëindigd en zal een nummer één uit een andere UEFA Cup-groep treffen. Groepswinnaar Espanyol is glansrijk (vier duels, twaalf punten) als eerste gefinisht.