zondag, 10. september 2006 - 23:44

Ajax vergeet Vitesse te vernederen

Ajax heeft haar zegetocht in de Eredivisie gecontinueerd. Voor eigen publiek waren de Amsterdammers vandaag veel te sterk voor Vitesse, al duurde het even voordat de verhoudingen op het veld ook in de score tot uitdrukking werden gebracht.

Pas na een half uur spelen was het Klaas-Jan Huntelaar die Ajax' eerste van de middag en zijn eerste goal van het seizoen op prachtige wijze binnenschoot. De spits stuurde doelman Wapenaar uiterst koelbloedig het bos in. Vlak voor rust verdubbelde de Spanjaard Roger de marge. Na de thee ontving Knol de rode kaart voor een brute charge op Huntelaar. Zijn wegzending maakte de Arnhemmers op slag kansloos en bezorgde Ajax ineens kans op kans. Vitesse had dan ook niet te klagen dat slechts Huntelaar het net nog een keer vond en maar met een 3-0 nederlaag de Amsterdam ArenA kon verlaten.

Opmerkelijk was het dat Jaap Stam na 52 minuten naar de kant gehaald werd. Het leek om een blessure te gaan, maar dat werd na afloop door trainer Henk Ten Cate ontkend. De verdediger zou puur uit voorzorg gewisseld zijn.
Categorie:
Tag(s):