donderdag, 30. november 2006 - 22:53

Ajax verliest thuis van Espanyol

Ajax heeft een gevoelige thuisnederlaag geleden tegen Espanyol. De Amsterdammers gingen met 2-0 onderuit en trok zodoende de negatieve spiraal van de laatste weken door. Espanyol is door de zege zeker van een plaats in de volgende ronde. Ajax dat nog op bezoek moet bij het Belgische Zulte-Waregem heeft ook nog een kans om zich te plaatsen.

De ploeg van trainer Henk ten Cate wist tegen de goed georganiseerde Spanjaarden weinig tot geen kansen te creeeren. Het initiatief lag bij Espanyol dat in de 36-ste minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Walter Pandiani. Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax kreeg via een kopbal van Gabri in de 65-ste minuut een klein kansje, maar meer mocht je de inzet van de Spanjaard niet noemen.

Espanyol gooide de wedstrijd in de 78-ste minuut echter op slot door een treffer van Coromina. Grygera had in de slotfase nog wel een kans op de 1-2, maar zijn inzet raakte de paal.