zondag, 16. april 2006 - 21:49

Ajax via RKC naar play-offs

Ajax kan zich op gaan maken voor een tweestrijd met Feyenoord. De Amsterdammers wonnen vanmiddag met 2-4 van RKC Waalwijk en plaatsten zich daarmee voor de play-offs om deelname aan de voorronde van de Champions League.

RKC Waalwijk begon goed aan de wedstrijd. Al na 18 minuten was het Anthony Lurling die het thuispubliek liet juichen. John Heitinga werd bij deze goal knullig door de spits uitgespeeld, maar nam enkele minuten later wraak. Met een afstandsschot zorgde hij voor de gelijkmaker. Klaas-Jan Huntelaar zette op slag van rust de Amsterdammers nog op 1-2. De strafschop werd veroorzaakt door RKC-verdediger Stephan Keller, die na zijn handsbal ook nog eens zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Van Hulten kreeg.

Na rust zette Ajax de goede lijn voort. Nourdin Boukhari en nogmaals Huntelaar brachten Ajax op een comfortabele 1-4 voorsprong. In blessuretijd maakte Tim Peters zijn eerste doelpunt in het Betaalde Voetbal, maar zijn treffer was alleen nog goed voor de statistieken.