zondag, 3. december 2006 - 21:25

Ajax wandelt over Willem II heen

Ajax heeft voor het eerst in vijf duels weer eens gewonnen. De Amsterdammers hadden aan het spectaculaire eerste helft genoeg om Willem II op te rollen: 6-0. Bij rust stond het 5-0.

Ajax begon overtuigend tegen de Tilburgers, ondanks het gemis van de geschorste Wesley Sneijder, Gabri en Kenneth Perez. Al binnen 23 minuten was het duel beslist door goals van Zdenek Grygera, Urby Emanuelson, Nicolae Mitea en Klaas Jan Huntelaar. Die laatste zorgde vlak een minuut voor het rustsignaal voor de 5-0. Deze stand stond ook 9 april 1995 en 23 april 1998 op het scorebord bij een competitiewedstrijd tussen beide ploegen in de Arena. Het werd destijds respectievelijk 7-0 en 6-1.

Dit keer zou het uiteindelijk 6-0 worden. Tom de Mul nam het doelpunt voor zijn rekening, op aangeven van Ryan Babel, die voor het eerst sinds zijn blessure tegen FC Groningen (14 oktober) weer speelde. Tien minuten voor tijd kreeg José Valencia zijn tweede gele kaart.