donderdag, 12. januari 2006 - 11:08

Ajax ziet in Kenneth Perez ideale linksbuiten

Een nieuw hoofdstuk tussen AZ en Ajax lijkt zich aan te dienen. De Amsterdammers zien in Kenneth Perez een welkome versterking voor het eerste elftal. De Deense aanvaller is aan het einde van dit seizoen transfervrij en moet bij Ajax de vacante positie van linksbuiten voor zijn rekening gaan nemen. De Deen heeft echter ook nog een contractverlenging bij de Alkmaarders in beraad.

De positie links voorin is dit seizoen de achilleshiel gebleken bij de Amsterdammers. Zowel Ryan Babel, Nourdin Boukhari en Nicolae Mitea konden geen potten breken op deze positie. Trainer Danny Blind speelt de laatste weken, mede door het ontbreken van specifieke buitenspelers in een 4-4-2 opstelling. Dit strookt echter niet met de Ajax-filosofie. Met het aantrekken van Perez wil Ajax een speler binnenhalen, die het spelen op de linkerflank beheerst. Perez speelt bij de Alkmaarders ook op deze positie, al speelt hij tegenwoordig onder Louis van Gaal ook veel als nummer tien.

De Deens-international staat niet voor de eerste keer in de belangstelling van de Amsterdammers. Ajax toonde eerder haar interesse in de aanvaller, maar kwam toen van een koude kermis thuis. De verstandhouding tussen AZ en Ajax is danig bekoeld, nadat de Amsterdammers technisch directeur Martin van Geel bij de Alkmaarders weghaalde. De nu bij Feyenoord voetballende Ron Vlaar was kort geleden ook het middelpunt van een welles nietes spelletje tussen beide verenigingen. Perez lijkt nu het volgende twistpunt te worden.
Categorie:
Tag(s):