vrijdag, 6. oktober 2006 - 13:03

AL Gore aanwezig bij opening Klimaatcentrum

Amsterdam

De voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore heeft vrijdag op een klimaatscongres aan de Vrije Universiteit zijn boek An inconvenient truth gepresenteerd. Op hetzelfde congres opende ook het Klimaatcentrum van de Vrije Universiteit voor het eerst zijn deuren, in aanwezigheid van de top van het bedrijfsleven, politici, wetenschappers en studenten.

Broeikasgassen, global warming, smeltende ijskappen… Dat klimaatverandering een belangrijk en wereldomvattend thema is, is waarschijnlijk het understatement van het jaar. Ook in het onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit speelt dit onderwerp al jaren een grote rol. Het nieuwe Klimaatcentrum bundelt voor het eerst de activiteiten van een aantal van haar internationale toponderzoeksgroepen.

Het Klimaatcentrum zich bezighouden met allerlei vormen van klimaatonderzoek. Uiteenlopend van onderzoek naar hoe ons eco-systeem zal reageren op klimaatveranderingen, tot de vraag of economische prikkels in staat zullen zijn om de CO2-uitstoot in opkomende industriële grootmachten als India en China gunstig te beïnvloeden.
Provincie:
Tag(s):