dinsdag, 21. november 2006 - 13:46

Al ruim 5000 aanmeldingen SMS-Alert

Oud-Beijerland

Een maand na de start van SMS-Alert in de politieregio Zuid-Holland-Zuid hebben ruim 5000 mensen zich aangemeld voor de gratis SMS service van de politie. Het aantal aanmeldingen is inmiddels opgelopen tot 5.890.

Inmiddels is SMS-Alert in de Hoeksche Waard vier keer ingezet. In twee gevallen ging het om een vermissing van een kind, één bericht bevatte een preventieve boodschap op het gebied van woninginbraken en er is één bericht uitgestuurd naar aanleiding van een verdachte situatie waarbij een inbreker overlopen werd.

SMS-Alert is een service waarmee de politie in staat is bewoners zeer snel te informeren over actuele incidenten die zich in hun woonomgeving voordoen. Het kan dan gaan om incidenten als een vermist kind of een woninginbreker die in de wijk gesignaleerd is. Van de deelnemers aan SMS-Alert wordt verwacht dat zij tips en andere bruikbare gegevens snel doorgeven via het speciale nummer dat in het SMS-bericht genoemd wordt.

Daarnaast kunnen er ook SMS-berichten verstuurd worden met een preventieve boodschap. Dit is een instrument met name bedoeld voor de buurtagent die zo op ‘een andere manier dan anders’ contact legt met zijn wijkbewoners. Het kan dan gaan om een waarschuwing om schuurtjes af te sluiten nadat er bijvoorbeeld een golf aan inbraken geweest is in een gebied of oplichters die actief zijn.

Het versturen van een SMS-bericht is géén vervanging van inzet van politiemensen, het is altijd bedoeld als extra oren en ogen in de wijk.

De buurtagenten delen een informatieve flyer uit om bewoners in ‘hun’ wijken te attenderen op de mogelijkheid zich aan te melden en wat extra informatie erover te geven. Ook op de website van de politie is meer informatie te vinden over SMS-Alert: www.politie.nl/zuid-holland-zuid. Op de website kunnen mensen desgewenst ook gegevens omtrent bereikbaarheid, verhuizing e.d. wijzigen.
Provincie:
Tag(s):