woensdag, 19. april 2006 - 17:04

Albanese roversbende opgerold

Maastricht

De politie Limburg-Zuid heeft zeven leden van een Albanese roversbende opgepakt die verantwoordelijk worden gehouden voor een groot aantal woninginbraken en ramkraken o.a. in Zuid-Limburg. Vier van hen werden zondagnacht opgepakt toen ze in Kerkrade probeerden in te breken in een tankstation.

De politie had de bende al geruime tijd in het vizier, maar kreeg er vooralsnog weinig vat op. De bende sloeg niet alleen in Limburg toe, maar ook in Brabant, Zuid-Holland en Utrecht.

Behalve een groot aantal woninginbraken, hebben de Albanezen ook een aantal ramkraken op tankstations en drogisterijen op hun kerfstok. Daarbij bedienden ze zich vaak van auto’s die na een inbraak in een woning werden meegenomen. Hoeveel inbraken en ramkraken de bende precies heeft gepleegd moet blijken uit het grootschalig onderzoek dat aan de gang is.

In dit verband sluit de politie ook verdere aanhoudingen niet uit. Vast staat dat de bende hulp moet hebben gehad van landgenoten die in Nederland wonen.

De aanhouding van de zes bendeleden is het resultaat van intensieve samenwerking tussen verschillende politiespecialismen. Behalve mensen van de recherche waren ook leden van observatie-eenheden, arrestatieteams en districtelijke ondersteuningsgroepen betrokken bij de opsporing en aanhouding van de bende. Ze werkten sinds het najaar van 2005 samen in het zgn. Albateam van de politie Limburg-Zuid.

In 2004 werd overigens ook al eens een Albanese roversbende opgepakt. Toen ging het om een bende die minstens 350 woninginbraken in de Euregio had gepleegd.
Provincie:
Tag(s):