zondag, 25. juni 2006 - 11:27

Albers en Monteiro hebben het zwaar

Alle recente verbeteringen bij het team ten spijt, MF1 Racing was vandaag een van de teleurstellingen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Het zag er geen moment naar uit dat het team de mini-stunt in Silverstone, waar Tiago Monteiro wist door te dringen tot het tweede deel van de kwalificatie, zou kunnen herhalen.

Christijan Albers wist vorig jaar in de kwalificatie voor deze wedstrijd te schitteren door zijn armzalige Minardi op een fantastische 15de plek te kwalificeren. Een prestatie die hem de nodige bewonderende blikken van diverse teambazen opleverde. De Nederlander had gehoopt die vorm mee te nemen naar zijn huidige team, maar kon na afloop niet anders dan toegeven dat hij en zijn team hun zaakjes niet voor elkaar hadden.

"Geen geweldige dag voor ons", sprak Albers. "We krijgen het maar niet voor elkaar om de juiste afstelling te vinden. Zowel gisteren als vandaag lukte dat niet. Daarom voorzie ik voor morgen ook een moeilijke wedstrijd. Positief bezien hebben we wel weer flink wat banden over, dus ik ga er alles aan doen om er wat van te maken."

De Nederlander heeft echter een steeds zwaardere dobber aan teamgenoot Tiago Monteiro, die naarmate het seizoen vordert weer iets van zijn flair en consistentie terugvindt die hem vorig jaar de titel "rookie of the year" opleverden. Ook morgen start Monteiro (19de) een positie voor zijn teamgenoot.

De Portugees wees het circuit aan als hoofdschuldige voor het tegenvallende presteren: "Ik kan niet echt zeggen dat ik verbaasd ben, deze baan ligt onze auto niet zo. Toch waren we niet ver van Q2 verwijderd. Bij mijn tweede poging zat ik na de eerste twee sectoren zes tienden onder mijn tijd. Helaas verspeelde ik die in de laatste sector."

Johnny Herbert hield ondertussen in de hoedanigheid van public relations manager van het team de moed erin: "Jammer dat we Q2 niet haalden, het scheelde toch niet veel. Deze race kent echter altijd veel uitvallers, dus de betrouwbaarheid is belangrijk. Gelukkig is dat de laatste tijd een van onze sterke punten."

Zondag op het circuit Gilles Villeneuve dus de tweede helft van de mini-interland Nederland-Portugal.
Categorie:
Tag(s):