dinsdag, 7. februari 2006 - 11:42

Albers gaat voor podiumplaats

Met Christijan Albers hebben we nog maar één Nederlander over van de racenden in de Formule 1. We mogen echter niet klagen want Doornbos test bij Red Bull en Albers' team MF1 Racing lijkt potentieel te hebben.

Hoewel eerder verscheidene bronnen meldden dat de boel niet was wat het leek, is Albers volledig overtuigd van zijn nieuwe Russische werkgever.

"Het is een goed gevoel om deel uit te maken van dit team, en om naar Engeland terug te keren des te meer", zei de Larenaar. "Je voelt meteen dat Engeland een groot raceland is, en dat was de eerste gedachte die in mij opkwam toen ik bij Midland kwam. Iedereen is erg gemotiveerd en klaar voor het gevecht, en ik maak er deel van uit."

Dat Jos Verstappen een megagrote fanclub heeft is reeds bekend, maar ook Christijan Albers heeft zo zijn aanhang verzamelt in de laatste jaren. "We hebben in Nederland erg veel fans en zij steunen me erg goed. We kunnen dit elk jaar groter maken, het moet groter worden en vooral wat meer internationale steun zou leuk zijn. Natuurlijk is er altijd de druk er zijn. Afgelopen jaar was een leerjaar, bij Minardi voelde ik geen druk. We hadden een goede wil, en wilden de Jordans verslaan. Soms was het makkelijk maar soms ook heel, heel zwaar."

Ook Christijan heeft een doelstelling voor dit jaar gesteld: "Ik hoop op het podium te kunnen belanden. Je moet een doel stellen, doe je dit niet, dan kun je beter thuis blijven. Maar we moeten realistisch blijven en dan mikken we op punten. Toen ik voor het laatst in de auto reed in Jerez was de auto al in veel betere staat dan dat de Minardi was vorig jaar. De vooruitgangen die we hebben geboekt zijn echt geweldig, dus ik denk dat het een goed seizoen gaat worden."
Categorie:
Tag(s):