zaterdag, 24. juni 2006 - 9:34

Albers: "Goede tijd, slechte auto"

Christian Albers kijkt met gemengde gevoelens terug op de vrije trainingen voor de Grand Prix van Canada. De Nederlandse coureur van MF1 Racing reed zich in de tweede vrije training naar een veertiende plaats, maar is nog niet tevreden met de auto. "De tijd was zeer goed, maar we moeten heel hard aan de balans werken. Maar ik ben optimistisch dat het goed komt."

In de ochtend reed Albers zich al naar een tiende plaats. Zijn snelste tijd van 1:18.503 was slechts anderhalve seconde langzamer dan Renault-coureur Fernando Alonso en hij eindigde de tweede vrije training voor Ferrari-coureur Michael Schumacher. "Maar de balans van de auto is nog niet goed. Toch heb ik goede tijden kunnen rijden, wat me motivatie geeft voor morgen."

Voor teamgenoot Tiago Monteiro verliep de dag minder goed. De Portugees kwam in de eerste vrije training in aanraking met de muur en reed in de tweede vrije training een achtentwintigste tijd. "Het team heeft geweldig werk geleverd door mijn beschadigde auto op tijd te repareren voor de tweede sessie. In de middag hebben we alleen oude banden gebruikt, daarom zag de tijd er niet goed uit. Met nieuwe banden verwacht ik dat het een stuk beter zal gaan."

MF1 Racing is dit seizoen nog puntloos. Twee weken geleden lukte het Monteiro bij de Grand Prix van Engeland voor de eerste keer om het tweede gedeelte van de kwalificatie te halen. Albers zal die score op het circuit van Montreal graag rechttrekken.
Categorie:
Tag(s):