woensdag, 12. juli 2006 - 10:14

Albers hoopvol op uitrijden Franse Grand Prix

Christijan Albers heeft gemengde gevoelens over de Grand Prix van Frankrijk. De toenmalige Minardi-rijder maakte er vorig jaar zijn eerste grote crash mee. Toch kijkt de Nederlander uit naar het aankomende weekend als het Formule 1-circus Magny-Cours wederom bezoekt. Albers wil ditmaal de race uit gaan rijden en hoopt een goede prestatie neer te zetten.

"Wegens technische problemen verloor ik de controle over de wagen, en crashte ik met 200 Kilometer per uur", zo vertelt Albers over de crash van vorig jaar. "Het was mijn eerste grote crash in de Formule 1, maar het toonde mij hoe veilig Formule 1-wagens daadwerkelijk zijn."

De Larenaar heeft een duidelijk doel gesteld voor het aankomende weekend: "Dit jaar wil ik de race uitrijden en hoop ik dat we het goede resultaat uit de kwalficatie in Amerika kunnen doorzetten. Het is geweldig om weer terug in Europa te zijn en dan vooral in Frankrijk. Dit land houdt van de Formule 1, dus ik hoop dat we een goede show kunnen neerzetten voor de fans en het team."

De MF1 Racing-bolides zullen in ieder geval voorzien worden van de nodige aanpassingen: "We zullen wat nieuwe onderdelen introduceren die ons hopelijk voor de wagens zullen houden die we de vorige keer wisten in te halen", zo vertelt teambaas Colin Kolles. "Ik hoop dat we dit weekend meer geluk zullen hebben en de beide wagens over de eindstreep kunnen trekken."
Categorie:
Tag(s):