dinsdag, 5. september 2006 - 22:13

Albers: "Monza past bij mijn rijstijl"

Christijan Albers kijkt al erg uit naar het komende weekend, waarin de Grand Prix van Italië op het programma staat. Die wordt verreden op het circuit van Monza en de coureur van MF1 Racing is van mening dat de snelle baan hem wel ligt. "Mijn rijstijl past bij Monza, dus ik kan niet wachten tot we er gaan racen."

Niet alleen de baan stemt Albers positief, ook de fans en de historie van het circuit in het noorden van Italië spreken de Nederlander aan. "Als je aan autosport en Italië denkt, denk je meteen aan Monza. De fans hebben hier ook zo veel passie. En vorig jaar waren er ook veel Nederlandse fans, ik hoop dat die dit jaar weer komen en dat wij hen een goed resultaat kunnen bieden."

De test van vorige week moet daar dan bij helpen. "Bij die test heb ik een goed gevoel van het circuit gekregen en ik kan niet wachten tot we van start gaan. We moeten dan wel de juiste banden kiezen en de details worden hier erg belangrijk. En de motor is hier zeer belangrijk, zowel qua kracht als betrouwbaarheid. We willen in ieder geval het gevecht aan gaan met de andere teams", aldus Albers.

Net als zijn Nederlandse teamgenoot is Tiago Monteiro nog puntloos dit seizoen en wil daar uiteraard verandering in brengen in Monza. De Portugees ziet daar kansen voor, hij geniet in ieder geval van de streek waar de Grand Prix gehouden wordt.

"Ik vind het een prachtig gebied, en het is ook geweldig om al die fans en de sfeer hier mee te maken. Het circuit is heel, heel snel, maar ook saai. Alleen de Ascari vind ik leuk, maar ook heel zwaar. Alles moet goed zitten wil je daar goed doorheen kunnen. Bij de test van vorige week hebben we veel vooruitgang geboekt en ik hoop dat we dat dit weekend ook terug zullen zien."
Categorie:
Tag(s):