zaterdag, 20. mei 2006 - 18:30

Albers ziet kansen in Monaco

Christijan Albers denkt dat het volgende week mogelijk is om bij de Grand Prix van Monaco de eerste punten voor het team van MF1 Racing te scoren. De Nederlander is dit seizoen nog puntloos, maar ziet kansen om dat op het stratencircuit te veranderen. "Op Monaco kan je als coureur het verschil maken en dat ben ik dan ook van plan."

Albers vindt het circuit in Monaco geweldig om op te rijden. "De baan is zeer uitdagend, omdat er geen ruimte is om fouten te maken. En de sfeer met de glitter en glamour, de grote boten langs het circuit, maakt Monaco zeer speciaal."

Naast het feit dat Albers vindt dat de coureur een grotere invloed heeft op het resultaat in Monaco, is de auto van Albers ook flink onder handen genomen. "We hebben een nieuw chassis, nieuwe wielophangingen en nieuwe motoren. Dus ik denk dat we een goed weekend tegemoet kunnen zien."

Ook teamgenoot Tiago Monteiro kijkt uit naar de race van volgende week. De Portugees denkt dat zijn ervaring met stratencircuits hem kan helpen. "Toen ik in 2003 in de Champ Car reed heb ik op misschien wel zes of zeven van dit soort circuits gereden. Ik vind stratencircuits wel leuk, want de adrenaline is veel hoger dan op normale circuits. Monaco wordt een race op zich, en ik ben benieuwd wat er dit jaar gaat gebeuren."

Johnny Herbert, sportief directeur van MF1 Racing, heeft zelf ervaring met de onvoorspelbaarheid van Monaco. "Ze zeggen dat in Monaco alles kan gebeuren en dat is waar. Ik heb er zelf ervaring mee, toen ik in 1996 op het podium belandde. Er kwamen maar drie coureurs over de finish. Met een beetje geluk kan dit een hele goede race voor ons worden."
Categorie:
Tag(s):