donderdag, 13. april 2006 - 16:27

Albert West maakt 3VO Verkeersexamen

Den Bosch

Op donderdag 20 april dagen de kinderen van groep 7 van de Bossche basisschool De Springplank Albert West uit om het schriftelijk verkeersexamen te maken. Wie is er beter op de hoogte van de verkeersregels?
3VO Noord-Brabant vindt het belangrijk dat kinderen de regels in het verkeer kennen. Ook Albert West denkt hier hetzelfde over. Albert West heeft zelf twee kleinkinderen en weet hoe belangrijk verkeersveiligheid is. Albert West wil graag zien hoe kinderen met verkeer bezig zijn en tegen de problemen in het verkeer aankijken. Hoe kun je dit beter ervaren dan zelf in de klas te gaan zitten en deel te nemen aan het schriftelijk 3VO verkeersexamen.

Albert heeft vroeger zelf in Den Bosch op school gezeten en sluit daarom aan bij de kinderen van de basisschool De Springplank. Als kinderen de regels kennen is het natuurlijk ook belangrijk de praktijk te oefenen. De week na het schriftelijk 3VO verkeersexamen staat bij de basisschool de Springplank dan ook in het teken van het praktische verkeersexamen. Fietsen worden gekeurd en de kinderen gaan op pad.

Niet alleen in Den Bosch maar in heel Noord-Brabant werken vandaag veel leerlingen zich in het zweet om hun verkeersdiploma te halen. Dit jaar vindt het landelijk 3VO verkeersexamen plaats op donderdag 20 april. Later dit voorjaar is het praktisch verkeersexamen.

Het verkeer wordt steeds drukker. Nederland telt 7 miljoen auto’s. In 1990 was dat aantal nog 5,5 miljoen. Mensen hebben ook veel meer haast gekregen in het verkeer. Kinderen moeten dagelijks – tussen al die auto’s en dat vrachtverkeer – hun weg van en naar school vinden. Zoals bekend gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. In 2004 verloren bij een verkeersongeval 23 meisjes en jongens tot en met 11 jaar het leven. Elk jaar moeten er in die leeftijdscategorie ongeveer 2.000 kinderen ernstig gewond in het ziekenhuis worden opgenomen. 3VO vindt kennis van verkeersregels essentieel en het 3VO verkeersexamen dan ook harder nodig dan ooit.
Provincie:
Tag(s):