dinsdag, 28. maart 2006 - 19:47

Alcohol controles sportkantines

Afgelopen weekend vond de laatste aangekondigde alcoholcontrole bij sportkantines plaats. Dit keer werd gecontroleerd op Voorne Putten.

Het aankondigen van de controles heeft een positief gevolg gehad. Ook door de inzet van de KNVB en de sportverenigingen zelf. Door de clubs werden de controles op de websites gemeld, ze werden omgeroepen in de kantines en sporters blijken inmiddels af te spreken wie de zogenoemde 'BOB' is.
De alcoholcontroles werden in de weekenden gehouden, tussen 14.00 en 21.00 uur op van te voren aangekondigde locaties. Dit naast de gebruikelijke onaangekondigde controles die regulier plaatsvinden. In totaal zijn nu bij 1579 automobilisten blaastesten afgenomen, wat resulteerde in elf aanhoudingen voor rijden onder invloed. Van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd.
De politie wil met deze controles sporters bewust maken van de gevaren van rijden onder invloed. Daarom werden ze niet alleen aangekondigd in de media, ook zijn de sportkantines in de regio van tevoren ingelicht en gevraagd om hun medewerking bij het aankondigen van controles.

De komende maanden worden vanzelfsprekend nog steeds alcoholcontroles gehouden, ook bij sportkantines. Deze worden echter niet meer van tevoren aangekondigd.
Provincie:
Tag(s):