vrijdag, 3. februari 2006 - 12:13

Alcoholincidenten in het verkeer

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft deze week verschillende opmerkelijke alcoholincidenten aangetroffen op de autosnelwegen. Zes bestuurders werden aangehouden, waarvan het vermoeden bestond dat zij onder invloed van alcoholhoudende drank reden. In vier gevallen moesten de bestuurders een bloedproef te ondergaan. In twee gevallen werd het rijbewijs ingevorderd, in vier gevallen kreeg het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een mededeling toegezonden, in één geval rekende de bestuurder direct 1000 euro af en in een ander geval bleek dat de bestuurder niet teveel had gedronken.

Maandagochtend 30 januari 2006 om 04.00 uur zien medewerkers van de Verkeerspolitie Wolfheze op de rijksweg A50 in de gemeente Renkum een bestuurder van een Italiaanse trekker en oplegger slingerend rijden. De bestuurder had alle drie de rijstroken nodig om het voertuig op de rijbaan te houden. De uitslag van de ademanalyse leverde 675 ug/l op, terwijl slechts 220 ug/l is toegestaan. Naast een rijverbod betaalt de 43-jarige inwoner van Schio (I), in overleg met de officier van justitie, direct 1000 euro.

Die avond om 20.31 uur slaat een 51-jarige inwoner van Zutphen met zijn Volvo op de rijksweg A28 ter hoogte van Amersfoort aan de staart van de file over de kop, nadat hij achterop een vrachtauto is gereden. De bestuurder vliegt door de voorruit en komt onder zijn auto terecht ter hoogte van de achteras. Een oplettende medewerker van de Verkeerspolitie Driebergen, die daar privé rijdt, ziet een en ander vanaf de andere rijbaan gebeuren en verleent assistentie. Samen met een aantal andere weggebruikers tillen zij de auto op en bevrijden de man uit zijn benarde positie.

Een bloedproef moet uitwijzen of er inderdaad alcohol in het spel is. De Verkeerspolitie Wolfheze vordert uit voorzorg het rijbewijs in en stuurt een mededeling aan het CBR, wat uiteindelijk kan leiden tot het ongeldig verklaren van het rijbewijs. De man wordt gewond opgenomen in een ziekenhuis.

Dinsdag 31 januari 2006 krijgt de Verkeerspolitie een melding om 12.53 uur dat weggebruikers op de rijksweg A12 ter hoogte van Bleiswijk een 65-jarige inwoner van Bergschenhoek hebben klemgereden omdat hij levensgevaarlijk reed. Zijn auto is niet verzekerd. De Verkeerspolitie houdt de man aan en verhoort hem op het bureau in Waddinxveen. De man wordt tijdens het verhoor onwel en met spoed overgebracht naar het Groenehart ziekenhuis. De man ondergaat een bloedproef en het CBR krijgt een mededeling ingevolge artikel 130 Wegenverkeerswet.

Dinsdag 31 januari 2006 om 11.10 uur krijgt de Verkeerspolitie Wolfheze de melding dat bij een tankstation op de rijksweg A1 bij Barneveld vermoedelijk een dronken bestuurder op het terrein staat. De 46-jarige man uit Enschede maakt een zeer verwarde indruk en wordt overgebracht naar een ziekenhuis. Hij ondergaat een bloedproef en het CBR wordt op de hoogte gesteld.

Dinsdag 31 januari 2006 rijdt de een 28-jarige inwoner uit Barendrecht om 11.30 uur op de rijksweg A29 in de gemeente Barendrecht door na een aanrijding. Hij verzet zich hevig bij zijn aanhouding en weigert mee te werken aan een ademanalyse. Hij werkt wel mee aan een bloedonderzoek. De Verkeerspolitie Waddinxveen vordert zijn rijbewijs in en stuurt een mededeling aan het CBR.

Woensdag 1 februari 2006 zien medewerkers van de Verkeerspolitie Wolfheze dat een auto op de rijksweg A50 ter hoogte van Apeldoorn vreemd in de berm staat geparkeerd. Bij hun aankomst rijdt de man weg. Op het selectieapparaat blaast de 43-jarige inwoner van Enschede een ‘A’. Op het bureau blijft hij met 195 ug/l onder de grens. Hij wordt alleen bekeurd voor het onnodig stilstaan in de berm en krijgt een bon van 75 euro mee.
Provincie:
Tag(s):