vrijdag, 21. april 2006 - 11:18

Alcoholverbod voor recreatiegebied ‘t Hilgelo

Winterswijk

De burgemeester van Winterswijk heeft in overleg met de gemeente Aalten en de politiekorpsen van Winterswijk, Aalten en Bocholt (D) besloten een alcoholverbod in te stellen op het recreatiegebied ‘t Hilgelo op 1 mei aanstaande. Het besluit is genomen naar aanleiding van de ernstige ongeregeldheden die zich vorig jaar voorgedaan hebben op het terrein van het recreatiegebied De Slingeplas bij Bredevoort.

Binnen de gemeente Aalten wordt aanstaande dinsdag een soortgelijk besluit genomen voor wat betreft een alcohol-verbod op 1 mei voor het recreatiegebied De Slingeplas. De politie en het recreatieschap zetten extra mensen in om toe te zien op de naleving van het verbod.

Vorig jaar hebben zich op 1 mei ernstige ongeregeldheden voorgedaan op het terrein van het recreatiegebied De Slinge-plas bij Bredevoort. Deze onregelmatigheden werden in belangrijke mate veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik van Duitse jongeren. 1 Mei is een Duitse feestdag waarop veel jongeren gaan fietsen en elkaar op een openbare plek zoals een recreatiegebied ontmoeten. Vorig jaar liep dit dusdanig uit de hand dat uiteindelijk de ME er aan te pas is gekomen om een einde te maken aan de onregelmatigheden.

Om te voorkomen dat een soortgelijke situatie ook hier op ’t Hilgelo ontstaat heeft de burgemeester nu besloten dat er op 1 mei – tussen 10.00 en 20.00 uur - een verbod is op het bezit en/of gebruik van alcoholhoudende dranken op het terrein van het recreatiegebied ‘t Hilgelo.
Provincie:
Tag(s):