maandag, 25. december 2006 - 13:14

'Alcomobilist' rijdt door afzetting alcoholcontrole

Amsterdam

Afgelopen vrijdag- en zaterdagnacht controleerden zo'n 100 agenten meer dan 3500 bestuurders op alcoholgebruik. Achtenzeventig bestuurders bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken en werden aangehouden. Van vier alcomobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. De alcohol-en verkeerscontroles vonden plaats op meerdere locaties waaronder het centrum en op- en rond de invalswegen van Amsterdam. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Vrijdagnacht werden al vierenvijftig (54) bestuurders betrapt op een te hoog alcoholpromillage. Bij één van de controlepunten was een bestuurder zo onder invloed dat hij dwars door de afzetting reed. Niemand raakte gewond. De brokkenpiloot was dermate beschonken dat hij amper op z'n benen kon staan. Er moest een arts aan te pas komen voor het afnemen van een bloedproef omdat hij niet in staat was een blaastest af te leggen.

Zaterdagavond werden nog eens vierentwintig (24) bestuurders betrapt. Bij een van de controleposten werd een 38-jarige bestuurder met ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur betrapt. In het politiebureau bleek dat hij nog een geldboete open had staan van bijna €1000,- voor het rijden onder invloed in 2004.
Zijn rijbewijs, dat hij eind 2005 had teruggekregen, werd ook nu weer ingevorderd. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij moeten zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

Behalve de controles op alcoholmisbruik werd ook de catch-ken ingezet. Het technische hulpmiddel dat razendsnel kentekens kan lezen, selecteerde zo'n vijftien voertuigen uit het verkeer waarbij er iets met de eigenaar aan de hand was. Vijftien bestuurders, die overigens niet te veel hadden gedronken, bleken nog voor allerlei andere verkeersovertredingen te worden gezocht.

Eén van hen had nog 28 dagen gevangenisstraf en een geldboeten van € 300,- openstaan. Intotaal werd er voor ruim € 2000,- aan openstaande boetes geind. De controles vonden onderandere plaats op de Prins Hendrikkade, Valkenburgerstraat, Westerdoksdijk, Wibautstraat, De Ruijterkade, Stadhouderskade, Europaplein en Gooiseweg, maar ook individuele controles op de ringweg en in hartje centrum leverde alcoholmisbruik op.

De politie in de Amstellandse regio controleert met de feestdagen met mobiele controleposten in de gehele regio.
Provincie:
Tag(s):