vrijdag, 3. november 2006 - 11:56

Alertis zoekt steun om beren van de dood te redden

Rhenen

Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming, is dringend op zoek naar organisaties en particulieren die een financiële bijdrage willen leveren om drie Georgische beren te redden van de dood. De beren verblijven in een inmiddels gesloten gemeentelijke dierentuin in Rustavi, Georgië, onder erbarmelijke omstandigheden. Plaatsing in Het Berenbos van Ouwehands Dierenpark in Rhenen is voor hen de laatste redding.

Bij Alertis kwam donderdag het bericht binnen, dat er nu zelfs geen geld meer is om de beren te verzorgen en dat euthanasie de enige optie lijkt. Alertis en Ouwehands Dierenpark Rhenen vangen de beren graag op. Het transport van de beren is echter zo kostbaar, dat meer financiële steun van buitenaf nodig is.

Er is plaats voor de beren in Het Berenbos, maar de reis naar Georgië levert nog wat ‘beren op de weg’ op. Een vliegtuig charteren kost minimaal € 35.000. Daarbij komen nog kosten voor transportkisten, vergunningen en medische hulp. De totale kosten om de drie beren naar Het Berenbos te halen worden geschat op € 45.000.

Alertis hoopt dat er bedrijven en particulieren zijn die zich het lot van deze beren aantrekken. Iedere bijdrage brengt de beren dichter bij een goed leven in Het Berenbos!
Provincie:
Tag(s):