maandag, 2. oktober 2006 - 23:43

Algemene Fiets Afhandel Centrale in Zwolle

Zwolle

In Zwolle wordt de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) geopend. Na Amsterdam is Zwolle de tweede stad die een AFAC heeft opgezet. Het pand waar de centrale is gevestigd wordt woensdag 4 oktober officieel geopend door wethouder Janco Cnossen. Dit is tevens de start van de campagne om de AFAC bij de inwoners en bezoekers van de stad Zwolle bekend te maken. De opening vindt plaats om 16.30 uur aan de Derk Buismanstraat 23 in Zwolle. Daarna wordt het publiek op het Stationsplein op ludieke wijze aangesproken door het theaterduo Ondersteboven.

Het opzetten van een AFAC is belangrijk om de fietsenoverlast in de stationsomgeving aan te pakken. Vanuit de centrale kunnen alle acties gecoördineerd worden om deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Het beheer van de AFAC wordt, onder toezicht van de gemeente en de politie, uitgevoerd door de Stadswacht. In de tijd dat zij zijn gestald, worden alle fietsen geregistreerd en gecontroleerd op diefstal. Daarnaast kunnen de fietsen gratis worden gegraveerd. De foutief gestalde fietsen worden verwijderd en kunnen tegen betaling door de eigenaar worden opgehaald. Fietswrakken en fietsen die na 13 weken niet door de rechtmatige eigenaren zijn afgehaald, worden verkocht of vernietigd.

Bij de AFAC kunnen mensen terecht om te informeren of hun fiets daar opgeslagen is. Als de fiets zich bij de AFAC bevindt, wordt deze alleen terug gegeven met een aankoopbewijs of fietssleutel. Een geldig legitimatiebewijs is verplicht. Voor meer informatie kijk op www.afac-zwolle.nl
Provincie:
Tag(s):